Top
Image Alt

Uvjeti poslovanja

Ova internetska stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama tvrtke Auro Oleum j.d.o.o., Meja gaj 207 b, 51226 Hreljin, te služi kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – internetska trgovina. Uvjeti poslovanja ove internetske trgovine sastavljeni su u skladu s aktualnim Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o obveznim odnosima.

PRODAVATELJ / IZVRŠITELJ USLUGA

Auro Oleum j.d.o.o., Meja gaj 207 b, 51226 Hreljin

Telefon: +385 91 7940 683, e-mail: auro.oleum@gmail.com

OIB: 92988049869, MB: 04611411

Društvo je upisano u Registar Trgovačkoga suda u Rijeci.

KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u internetskoj trgovini (www.auro-oleum.hr).

RAČUN / POTVRDA O SKLOPLJENOM UGOVORU

Račun koji će kupac primiti zajedno s naručenom robom predstavlja potvrdu o sklopljenom ugovoru te sadrži sve potrebne podatke.

CIJENE

Cijene u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama s uključenim PDV-om i troškovima dostave za područje Republike Hrvatske.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Za nepreuzete pošiljke ponovno slanje, odnosno isporuka, nije moguća po istim cijenama.

NARUDŽBE

Naručivanje proizvoda putem internetske trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik.

Svi proizvodi navedeni u internetskoj trgovini Auro Oleum.hr nalaze se na skladištu te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ako određeni proizvod u trenutku narudžbe nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povrat novaca.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u internetskoj trgovini Auro Oleum.hr moguće je na sljedeće načine:

  • Pouzećem – plaćanje u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
  • Uplatom na žiro račun – internetsko bankarstvo/opća uplatnica
  • Keks Pay-em
  • PayPal-om – za uplate iz inozemstva
  • Kriptovalutama – putem PayCheck aplikacije

PLAĆANJE POUZEĆEM

Plaćanje pouzećem vam omogućuje da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

UPLATA NA ŽIRO RAČUN

Ako plaćate internetskim bankarstvom/općom uplatnicom, pošiljku šaljemo nakon što je uplata vidljiva na našem žiro računu.

Virmansko plaćanje možete odabrati u košarici nakon čega će na vaš e-mail stići potvrda narudžbe i podatci potrebni za uplatu. Ako plaćate iz inozemne banke, sve bankovne troškove transakcije snosi isključivo platitelj.

PLAĆANJE KEKS PAY-EM

Keks Pay omogućuje brzo i sigurno slanje i primanje novca i to bez ikakvih naknada, a ujedno je i prvo bankarsko rješenje na hrvatskom tržištu namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun. Aplikacija je posebno zanimljiva zbog svoje jednostavnosti. Korisnik novac može poslati s kartice koju i inače koristi, bilo kreditne ili debitne, odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.

Kod kupovine u internetskoj trgovini korištenjem mobitela plaćanje Keks Payem ovisi o web pregledniku (browseru) iz kojeg se (deep linkom) otvara Keks Pay. Plaćanje Keks Payem uredno funkcionira na najčešće korištenim preglednicima, čime je uspješno pokriveno više od  oko 99% transakcija. Kod rijetko korištenih preglednika kupcima se u procesu plaćanja savjetuje da koriste primjerice Chrome (Android) ili Safari (iOS).

PLAĆANJE PAY PAL-OM

Paypal je međunarodni servis za pružanje online usluga plaćanja i prijenosa novca putem interneta. Korištenje PayPal računa jedan je od najpouzdanijih načina slanja i primanja novca na internetu. Za korištenje usluge PayPal-a potrebna vam je važeća e-mail adresa te bankovni račun ili kartica (Diners Club, Visa, MasterCard ili American Express, Maestro nije podržan). PayPal je vaš virtualni novčanik koji funkcionira na dva načina – možete povezati svoju kreditnu ili debitnu karticu, odnosno bankovni račun, s računom na PayPal-u ili svoj novac možete položiti izravno na PayPal račun i na taj način izvršiti kupovinu i uplatu. Sve vaše financijske informacije pohranjene su na sigurnom mjestu i ne dijele se s drugima. Jedna od najvećih prednosti PayPal-a je što korisnik prilikom plaćanja u web trgovini ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnoga računa te tako značajno smanjuje rizik od zloupotrebe tih informacija. Osim toga, Paypal će vas dodatno zaštititi od loših trgovaca, budući da uplaćeni novac trgovac može preuzeti tek nakon 30 dana kako bi se osigurao povrat sredstava za nezadovoljne kupce.

PLAĆANJE KRIPTOVALUTAMA

Plaćanje kriptovalutama odvija se putem PayCheck aplikacije. Kriptovalute su digitalni, decentralizirani novac koji se koristi za alternativne oblike plaćanja i investicije. Iako kupac vrši uplatu u kriptovalutama, račun je temeljen na kunskoj vrijednosti i PayCheck ga odmah pretvara u kune. Tehnologija kriptovaluta je provjerena i sigurna. Transakcije su brze, a naknade su značajno niže u usporedbi s klasičnim načinima plaćanja poput kreditnih kartica. Cijeli proces plaćanja je moguće napraviti bez fizičkoga kontakta. Kriptovalute su decentralizirani elektronički novac. U Hrvatskoj, PayCheck omogućava lako pretvaranje više vrsta kriptovaluta u hrvatske kune tijekom procesa kupovine, bilo da je riječ o fizičkoj ili web trgovini. PayCheck prihvaća najpopularnije kriptovalute: bitcoin, ether, ripple, stellar i EOS. Proces plaćanja je zaštićen najvišim sigurnosnim standardima i usklađen sa zakonima Hrvatske i Europske unije.

POSEBNE PONUDE I AKCIJSKA PRODAJA

Tvrtka Auro Oleum j.d.o.o. će ponekad, po svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju ili kreirati posebne ponude. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka Auro Oleum j.d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Auro Oleum j.d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJA POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora između potrošača i trgovca može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

PODNOŠENJE PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i usluga mogu dostaviti u pisanom obliku (poštom) na adresu: Auro Oleum j.d.o.o., Meja gaj 207 b, 51226 Hreljin ili na e-mail: auro.oleum@gmail.com. Odgovor na vaš prigovor vratit ćemo u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Odredbom Europske komisije o online rješavanju potrošačkih sporova, omogućena je “Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova” na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/odr. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupovine unutar Europske unije (nemogućnost zamjene proizvoda, neispravan proizvod i sl.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gore navedenoj poveznici.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Stupanjem na snagu EU Direktive o potrošačkim pravima iz 2014. godine potrošači u svim državama članicama Europske unije imaju ista prava kod kupovine roba ili usluga sredstvima daljinske komunikacije (putem interneta, elektroničke pošte, telefona) te kod kupovine izvan poslovnih prostorija prodavatelja, bez obzira na to gdje su unutar Europske unije kupili proizvod ili uslugu. Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Ako je prodavatelj obavijestio kupca o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji, rok od 14 dana započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor putem bilo koje nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor te je istu dužan dostaviti u pisanom obliku (poštom) na adresu prodavatelja (Meja gaj 207 b, 51226 Hreljin) ili elektroničkom poštom (auro.oleum@gmail.com). Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka predviđenoga roka za raskid ugovora. U tom slučaju prodavatelj je dužan dostaviti kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenoga proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju neotvoren, neoštećen i s deklaracijom te pripadajućim računom i originalnom ambalažom. U slučaju jednostranoga raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača, odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenoga iznosa izvršit ćemo nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe potrebno je izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

NEOVLAŠTENO KORIŠTENJE SADRŽAJA

Web stranica www.auro-oleum.hr je vlasništvo tvrtke Auro Oleum j.d.o.o. Sav sadržaj na navedenoj web stranici, kao što su logotip, tekstovi, fotografije, grafički sadržaj, podatci o vlasništvu tvrtke Auro Oleum j.d.o.o. ili partnera, zaštićeni su propisima o zaštiti autorskoga i srodnih prava i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnoga vlasništva. No, to ne znači da je dijeljenje našega sadržaja zabranjeno, dapače, slobodno ga možete dijeliti, no uz obavezno navođenje izvora ili autora sadržaja.

ZAVRŠNE NAPOMENE

Korištenjem bilo kojega djela internetske stranice Auro Oleum.hr smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim uvjetima korištenja, uvjetima prodaje te zaštitom privatnosti. Ukoliko se ne slažete s istima i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom.

Dijelovi ove internetske stranice koji govore o zdravstvenim tegobama, bolestima, stanjima i liječenju/tretiranju istih, ne sadrže potpune medicinske informacije i temelje se na tradicionalnoj uporabi ljekovitoga bilja i aromaterapije. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga. Slijedom navedenoga, ne služe za dijagnosticiranje niti liječenje bilo koje bolesti bez konzultacije s liječnikom. Navedeno vrijedi i za savjete dobivene u razmjeni informacija s djelatnicima tvrtke Auro Oleum j.d.o.o. putem e-maila, telefona ili društvenih mreža, koji također ne mogu dijagnosticirati ili liječiti određeni problem. U tom slučaju, korištenje proizvoda je na vlastitu odgovornost i svakako se preporuča konzultacija s liječnikom. 

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.