Top
Image Alt

O nama

Auro Oleum je mala obiteljska tvrtka iz Hrvatske koja se bavi uzgojem smilja. Naše polje se proteže na površini od četiri hektara i nalazi se na otoku Krku. Proces formiranja plantaže započeli smo 2016. godine pripremom terena, a u početku smo sami i uzgajali sadnice. Sjeme smo ubirali od prirodnoga smilja koje se nalazi u divljini na stjenovitim padinama uz more na sjevernim kvarnerskim otocima u Hrvatskoj. Prije sadnje samoga smilja, pažljivo smo uzgajali sadnice u posudama od stiropora smještenim u plasteniku. Svi procesi, od branja sjemena, uzgoja sadnica, izgradnje plastenika do sadnje sadnica, obavljali su se ručno. Danas smo ponosni na tisuće grmova smilja koje s puno ljubavi i brige uzgajamo, čuvamo i njegujemo.

Mediteranska klima, sastav našega tla s velikim udjelom vapnenca i duga suha ljeta, čine savršene uvjete za rast i procvat smilja, stoga smilje iz Hrvatske proizvodi visokokvalitetno eterično ulje. Smilje koje uzgajamo je vrsta Helichrysum italicum koja je porijeklom iz mediteranske regije.

Naša plantaža je mlada, prvu berbu smo obavili u kasnu jesen 2018. godine. Od tada, svake godine polovicom lipnja, kada je smilje u punom cvatu, vršimo berbu, a potom se odvija proces destilacije.

Auro Oleum uzgaja i destilira najfinije eterično ulje i hidrolat (cvjetna vodica) smilja. Naši proizvodi su 100% čiste i prirodne sirovine koje se mogu koristiti za osobnu njegu, a svoju primjenu imaju i u kozmetičkoj, farmaceutskoj i parfemskoj industriji, estetskoj kirurgiji i aromaterapiji.

Eterično ulje i hidrolat smilja koje proizvodimo uravnoteženi su u svim svojim ključnim sastojcima. Nastojimo pružiti najbolju kvalitetu biljke i eteričnoga ulja držeći se tradicionalnih metoda uzgoja, ne upotrebljavajući nikakve umjetne kemikalije (pesticidi, gnojiva i sl.) što naše smilje čini 100% organskim, prirodnim i zdravim za upotrebu.

Našu ponudu upotpunili smo s još dva proizvoda nastala od ljekovitoga bilja koje raste na našem polju. Riječ je o gospinoj travi i stolisniku od kojih smo izradili macerat i tinkturu. Biljke su ručno ubrane s puno ljubavi i pažnje, a proizvodi su također bez aditiva i konzervansa. Macerat gospine trave i tinktura stolisnika dostupni su u limitiranoj količini.

Priroda je naš prijatelj

Sa zadovoljstvom izjavljujemo da su naše eterično ulje i hidrolat smilja proizvedeni tradicionalnim metodama. U proizvodnom procesu nisu korišteni genetski modificirani organizmi (GMO) ili transgene metode uzgoja. Sve naše sadnice proizvedene su od ručno ubranoga sjemena divljeg cvijeća Helichrysum italicum.  Auro Oleum s ponosom nudi organske proizvode certificirane putem poduzetničkoga centra Biotechnicon d.o.o., potpuno ovlaštene tvrtke za inspekciju i certificiranje. Što sve ovo znači za vas, naše kupce? Kada naručite Auro Oleum eterično ulje ili hidrolat smilja možete biti sigurni da vaša kupnja pomaže u očuvanju dragocjenih prirodnih resursa i smanjenju zagađenja okoliša. Preuzmite našu Non-GMO izjavu.

Također, Auro Oleum je cruelty free tvrtka. Ne provodimo niti naručujemo ispitivanja bilo kojega sastojka ili gotovoga proizvoda na životinjama, bilo izravno ili neizravno. Navedeni standard vrijedi i za naše dobavljače/partnere/distributere od kojih zahtijevamo potvrdu da svaki sastojak koji koristimo u proizvodnji naših proizvoda ne uključuje ispitivanja na životinjama i sirovine životinjskoga podrijetla. Preuzmite našu Izjavu o ispitivanju na životinjama.

Ekološka ambalaža

U Auro Oleumu se uvijek trudimo činiti dobro za okoliš. Odgovorno smo odabrali materijale koje koristimo za našu ambalažu i dali prioritet onima koji su etični prema okolišu. Želimo naglasiti da svi naši proizvodi dolaze u ekološkoj ambalaži, odnosno u staklenim bocama zapakirani u papirnatoj/kartonskoj ambalaži koja se može u potpunosti reciklirati. Budite i vi odgovorni prema okolišu i po primitku svojega paketa ili potrošenom proizvodu – reciklirajte!

Etika poslovanja

Tvrtka Auro Oleum j.d.o.o. obvezuje se pružiti kupcima najkvalitetnije proizvode. Vjerujemo da je najbolja metoda te obveze izgradnja snažnoga odnosa s istomišljenicima koji dijele naše vrijednosti, etičke standarde i slažu se sa standardima našega poslovnog ponašanja. Naši odnosi s partnerima, dobavljačima i distributerima temelje se na načelu povjerenja i iskrenoga poslovanja. Takav princip je potrebno primjenjivati na sve unutar lanca opskrbe, uključujući zaposlenike i kooperante, a sve u skladu sa standardima Međunarodne organizacije rada i Ujedinjenih naroda. Preuzmite našu Izjavu o etici poslovanja.

Bespovratna sredstva za unaprjeđenje rada i poslovanja

Tijekom 2018. godine izvršili smo prijavu na Natječaj za provedbu tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Na navedeni natječaj smo prijavili projekt unapređenja procesa rada i poslovanja. Projekt je financiran u iznosu od 85% sredstvima Europske unije, a 15% sredstava financirano je iz proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 111.187,50 kn, odnosno 15.000,00 eura, i riječ je o u potpunosti bespovratnim sredstvima.

Cilj projekta je bio modernizacija, odnosno unaprjeđenje procesa poslovanja što smo postigli nabavom opreme za održavanje plantaže, uređenjem puteva unutar parcele, nabavom dodatnih sadnica te ostale sitne opreme za održavanje plantaže. Projektom je također financirana izrada ekološkoga certifikata te podmirenje dijela knjigovodstvenih usluga, što je uvelike olakšalo troškove i poslovanje u proteklom periodu.

Nabavom dodatnih sadnica izvršili smo popunjavanje unutar redova, a uređeni su i putevi unutar parcele, odnosno izvršeno je poravnanje istih. Ekološkim certifikatom dobili smo dokaz kvalitete i prirodnoga uzgoja smilja što nam je od velike važnosti za daljnji plasman na tržištu.

Provedbom projekta, odnosno nabavom planirane opreme – priključka za međurednu obradu tla i traktora – znatno se olakšalo održavanje plantaže. Navedene aktivnosti posebno su nam važne iz razloga što želimo imati u potpunosti ekološku proizvodnju, ne koristimo nikakve preparate protiv korova i u tom procesu je jako važna mehanička obrada između redova kojom suzbijamo korov. Samim time smanjili smo količinu fizičkoga rada, a time i troškove održavanja plantaže čime pozitivno utječemo na održivost projekta, ali i okoliša.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.