Top
Image Alt

Politika privatnosti

Svrha Auro Oleum j.d.o.o. politike privatnosti je upoznati kupce, potencijalne kupce ili posjetioce internetske stranice Auro Oleum.hr s načinom i pravnom podlogom za obradu osobnih podataka. Auro Oleum j.d.o.o., Meja gaj 207 b, 51226 Hreljin, OIB: 92988049869, prikuplja i obrađuje osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i važeće propise te poduzimajući primjerene mjere usmjerene zaštiti osobnih podataka od neovlaštenoga pristupa i zlouporabe. Auro Oleum j.d.o.o. se obvezuje štititi sve privatne informacije svojih kupaca te ih neće prodavati ili razmjenjivati s trećim stranama osim ako to nije nužno za ispunjenje svojih obveza, npr. za dostavu proizvoda.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti opisuje kako Auro Oleum j.d.o.o. postupa s vašim osobnim podatcima pri korištenju Auro Oleum web trgovine. Pod osobnim podatcima se smatraju vaši identifikacijski podatci – ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podatci koji inače nisu javno dostupni, a koje Auro Oleum j.d.o.o. zaprima i obrađuje tijekom vašega korištenja Auro Oleum web trgovine. Osobni podatci prikupljaju se isključivo na temelju dobrovoljnoga davanja takvih informacija od strane korisnika (ispunjavanje web obrasca). Neosobne informacije i tehnički podatci mogu biti automatski prikupljani putem internetskih kolačića radi praćenja statistike i opterećenosti web stranice.

Za potrebe poslovanja Auro Oleum prikuplja sljedeće podatke:

 • ime i prezime
 • OIB
 • adresu
 • e-mail adresu
 • kontakt telefon
 • odabranu lozinku računa

Podatke prikupljamo radi potrebe procesiranja narudžbi te ih dijelimo isključivo s logističkim partnerima koji omogućuju da vam proizvodi stignu na adresu brzo i sigurno.

Kupcima se daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Zbog sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza, Auro Oleum obrađuje osobne podatke kod sljedećih radnji:

 • otvaranje korisničkih računa
 • obrada narudžbi
 • dostava, odnosno slanje naručenih pošiljaka
 • komercijalna komunikacija putem e-maila, telefona, poštom ili dostavnom službom
 • pružanje odgovora na postavljene upite
 • promocija Auro Oleum proizvoda
 • prodajne, savjetodavne i marketinške aktivnosti
 • rješavanje sporova ili pritužbi

Svaki posjetitelj ima mogućnost registracije. Registracija na stranici www.auro-oleum.hr posjetiteljima omogućuje bržu kupovinu proizvoda. Međutim, posjetitelji stranice, odnosno web trgovine, imaju mogućnost kupovati neovisno o registraciji. 

Kao korisnik stranice, odnosno web trgovine na www.auro-oleum.hr, možete izabrati da se ne registrirate, no u tom slučaju nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti. U slučaju da se ne želite registrirati za kupovinu, nužno je unijeti osnovne podatke potrebne za dostavu ili slanje proizvoda, a ovisno o odabranom načinu plaćanja i zemlji te podatke potrebne za provedbu plaćanja.

Korištenjem naše web stranice pristajete dopustiti trećim stranama da obrade vašu IP adresu kako bi odredile vaše mjesto u svrhu pretvorbe valuta. Također, slažete se da se ta valuta pohrani u kolačić sesije u vašem pregledniku (privremeni kolačić koji se automatski uklanja kada zatvorite preglednik). To činimo kako bi odabrana valuta ostala odabrana i dosljedna prilikom pregledavanja naše web stranice kako bi se cijene mogle pretvoriti u vašu (posjetiteljevu) lokalnu valutu.

ISPRAVAK I BRISANJE OSOBNIH PODATAKA

U slučaju izvršene registracije na internetskoj stranici, molimo vas da sve promjene vaših osobnih podataka pravovremeno unesete u vaš osobni profil kako bi se osigurala potpunost, točnost i ažurnost osobnih podataka u vašem daljnjem korištenju Auro Oleum web trgovine.

Svaki korisnik ove stranice može u bilo kojem trenutku iskoristiti pravo na zaborav, odnosno zatražiti brisanje osobnih podataka. To može zatražiti zahtjevom upućenim na e-mail adresu: auro.oleum@gmail.com.

Ako od tvrtke Auro Oleum j.d.o.o. zatražite poništenje svoje registracije, odnosno brisanje svojega računa, Auro Oleum j.d.o.o. se obvezuje da će sa stranice bez odgode trajno ukloniti sve vaše osobne podatke koji su uneseni prilikom registracije. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za sva pitanja u vezi obrade i zaštite osobnih podataka možete se obratiti e-mailom na: auro.oleum@gmail.com.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača Auro Oleum j.d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti. Auro Oleum j.d.o.o. prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima, odnosno korisnicima.

Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne.

Svi podatci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podatci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani. Svi djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

Na Auro Oleum internetskoj stranici (www.auro-oleum.hr) koriste se tzv. kolačići (cookies). Internetski kolačići (cookies) predstavljaju kratke tekstualne datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, mobilni uređaj, tablet i dr.) korisnika stranice. Oni sadrže informacije o internetskim stranicama koje je korisnik posjetio, a pohranjuje ih preglednik (browser) koji korisnik koristi. Kolačići omogućavaju prepoznavanje korisnika prilikom njegovoga ponovnog posjeta toj web stranici. Podatci koje internetski kolačići sadržavaju ne sadrže osobne podatke kao što su npr. ime, prezime ili adresa elektroničke pošte.

Internetski kolačići se koriste za pravilno pokretanje stranice, unaprjeđenje kvalitete korisničkoga iskustva te anonimno praćenje preferencija i interesa korisnika.

Podatci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Internetska stranica www.auro-oleum.hr služi se Google Analytics statistikom. Podatke o tome kako se korisnici koriste internetskom stranicom Auro Oleum povremeno može prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim Google Analytics.

KAKO UPRAVLJATI INTERNETSKIM KOLAČIĆIMA

Upravljanje kolačićima moguće je na više načina. Važno je pritom imati na umu kako se uklanjanje ili blokiranje kolačića može negativno odraziti na funkcioniranje stranice i dostupnost pojedinih dijelova ili karakteristika, a time i na korisničko iskustvo prilikom korištenja iste. Prihvaćanje internetskih kolačića može se regulirati kroz postavke internetskog preglednika (browsera), obično pod „Alati“ ili „Preferencije“. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite u rubrici „Pomoć“ svojeg preglednika.

KOJE KOLAČIĆE MI KORISTIMO?

Na našoj stranici koriste se sesijski i trajni kolačići. Sesijski kolačići čuvaju se privremeno, odnosno uklanjaju odmah nakon zatvaranja preglednika. Trajni kolačići ostaju pohranjeni na uređaju do brisanja, ovisno o datumu isteka. Većina kolačića na ovoj stranici je trajna i traje do 2 godine, ovisno o datumu preuzimanja na uređaj.

Na ovoj stranici prisutna su tri tipa internetskih kolačića – nužni, analitički i statistički te marketinški i retargeting kolačići.

Nužni internetski kolačići su potrebni za pokretanje stranice i ne mogu biti isključeni. Ovaj tip kolačića postavljen je isključivo kao odgovor na radnje poput odabira jezika, valute, sesija prijave ili postavki privatnosti. Preglednik je moguće postaviti tako da blokira ove kolačiće, no to može utjecati na rad stranice, odnosno korisničko iskustvo. Ako se kolačići isključe, postavke neće biti zapamćene pa će se svaki put morati iznova pitati, birati i prihvaćati. 

Analitički i statistički kolačići potječu od integriranih analitičkih alata web platforme te Google Analyticsa kojima se anonimno mjere podatci poput broja posjetitelja i izvora prometa. Uključeni analitički i statistički kolačići omogućuju nam da bolje razumijemo i poboljšamo korisničko iskustvo.

Marketinški i retargeting kolačići potječu od alata DoubleClick i Facebook Pixel kojim se omogućuje bolje korisničko iskustvo i prikazivanje relevantnih oglasa na temelju profila interesa. Ako se ovaj tip kolačića ne prihvati, ciljano oglašavanje neće biti moguće ponuditi.

Naglašavamo da Auro Oleum internetska stranica (www.auro-oleum.hr) ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Ne sadrži kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Ako niste suglasni upotrebom kolačića, lako ih možete izbrisati ili spriječiti na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki vašega preglednika.

Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internetske stranice i njezinih procesa, sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ove stranice ili prouzročiti njezin drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Upotrebom ove internetske stranice suglasni ste s opisanim načinom prikupljanja i upotrebe podataka te pohranom i pristupom kolačića na vašem uređaju.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.