Top
Image Alt

Auro Oleum

Društvene mreže, osim što su snažan kanal promocije i komuniciranja brenda, često dovedu do toga da se upravo na taj način pronađu i povežu istomišljenici i ljudi iz slične djelatnosti. Ljubav prema prirodi, ljekovitom bilju i organskim proizvodima bila je okidač za povezivanje prirodnih kreativki iz našega kraja – Jelene Mateševac iz Auro Oleuma i Andree Anić Dokmanović, poznate i pod imenom Biljkama do zdravlja. Već na prvi like i kontakt između Andree i nas se stvorila divna energija i ideje su počele navirati.

Foto: Andrea Anić Dokmanović

Mi smo mala obiteljska tvrtke koja se na otoku Krku bavi ekološkim uzgojem smilja od kojega proizvodimo organsko eterično ulje i hidrolat, a Andrea je kreativka u svijetu biljaka koja ljekovito bilje koristi na razne načine – od izrade eko tekstilnih proizvoda do sapuna i prirodne kozmetike. Andrea je nedavno u svom prostoru u Rijeci uredila Lj(eko) kutak čija je misija upravo povezivanje čovjeka s prirodom i upoznavanje s biljkama, odnosno kroz razne aktivnosti i radionice Lj(eko) kutak služi kao prostor za udruživanje, upoznavanje i umrežavanje zaljubljenika u prirodu i sve što nam ona daje. Također je i mjesto okupljanja poduzetnika čiji su poslovni pothvati vezani uz prirodu, održivost i ekologiju.

Foto: Andrea Anić Dokmanović

Smilje kao vječna inspiracija i biljka vrijedna divljenja sa snažnim učinkom na kožu, Auro Oleum eterično ulje i hidrolat skupa s Andreinim znanjem izrade prirodne kozmetike, savršen su recept koji je Jelenu i Andreu potaknuo na pokretanje radionica izrade prirodne kozmetike „Smilje“. Radionice „Smilje“ su se zbog velikoga interesa održale u dva termina u travnju i prve su koje su se provele u Lj(eko) kutku.

Foto: Andrea Anić Dokmanović

Naš zadatak je bio detaljnije upoznati polaznice sa smiljem, eteričnim uljem i hidrolatom, a Andrea je osmislila recepte za izradu prirodne kozmetike bazirane upravo na smilju. Pobrinula se da formulacije budu jednostavne i učinkovite pa su se tako na radionicama izrađivali prirodni proizvodi za kraljevsku njegu lica – tonik za umornu kožu na bazi hidrolata smilja, super hidratantna krema za lice s eteričnim uljem smilja te ekstra super serum za lice s eteričnim uljem smilja. Moćne formulacije divnih tekstura izrađenih proizvoda odgovaraju gotovo svakom tipu kože, stoga su ih polaznice s veseljem ponijele sa sobom.

Foto: Andrea Anić Dokmanović
Foto: Andrea Anić Dokmanović

U sklopu radionica moglo se i kupiti sve Auro Oleum proizvode (eterično ulje i hidrolat smilja, macerat gospine trave i tinkturu stolisnika), kao i prirodne sapune te Lj(eko) torbe i ruksake koje izrađuje Andrea – Biljkama do zdravlja. U našem proizvodnom procesu priroda nam je prijatelj!    

Foto: Andrea Anić Dokmanović

Odličan odaziv, super atmosfera, nasmijana i zadovoljna lica polaznica ono su što nas i Andreu posebno veseli i motivira, stoga će se radionice izrade prirodne kozmetike „Smilje“ sigurno nastaviti. Više informacija o svemu i nadolazećim aktivnostima možete saznati i putem mrežnih stranica Auro Oleuma i Biljkama do zdravlja ili Instagram profila @auro_oleum i @biljkamadozdravlja. Smilje je zaista predivna biljka koja donosi sunce u naše živote, što češće ju koristite i uživajte u njenim blagodatima!

Foto: Jelena Mateševac
Foto: polaznica radionice
Foto: Jelena Mateševac

“Bilo nam je predivno! Jako smo sretne i zahvalne! Hvala našim dragim polaznicama na sudjelovanju i podršci!

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.